Vi har haft travlt med at servicere kunder – og har først nu tid til at tænke på os selv

Hvordan går det så?

Jo tak, det går godt! Det har vi vel alle spurgt og svaret? Mest er det vel bare en slags småsnak når man ikke har andet at snakke om. Det er de færreste der vil høre et ærligt svar på det spørgsmål, for som regel går det jo meget godt, men hvad med det der ligger nedenunder?

 

Hos SurfSmart går det faktisk godt, rigtig godt! Vi har haft meget at se til og har mange glade kunder, vi har nu været i gang i over 4 år og firmaet går konstant den rigtige vej. Det er vi glade for, men vi vil altså også gerne fortælle det der ligger nedenunder det der går godt. Det vi har oplevet som firma, om de ting der kom uventet, og de ting der kom som et chok!

 

Det etableret erhvervsliv i Holstebro

Der er rigtig mange mulige samarbejdspartnere i Holstebro og nær området, og vi er glade for at være en del af det. Desværre har vi også haft kæmpet en kamp med det etablerede system, og haft en del udfordringer med tidligere lokale samarbejdspartnere. Dette indlæg fokuserer på den kamp flere nystartede desværre oplever, og indlægget skal ses som en opfordring til at søge bredt, og om at være varsom – før du trykker “bestil”

 

Vækstpakkerne

Mange virksomheder i Holstebro får tilbudt en vækstpakke fra erhvervsrådet. Dette er en unik mulighed for at få lidt hjælp til opstart af virksomhed. Desværre oplever rigtig mange, at vækstpakkerne går til den samme håndfuld udbyder. Dette ikke altid med det ønskede resultat. Vores advokat gjorde selv at vores opstart var tung, og meget dyr. Flere af vores kunder har oplevet stor frustration over deres leveret markedsførings produkt, fordi de ikke lever op til det lovede. Derfor har de henvendt sig til os, for at få lavet det hurtigst muligt om.

 

Det er vi glade for at kunne varetage, og administrere. Når nu ikke andre kan! Læs f.eks om Letvægtens udfordring her

 

En af vores samarbejdspartnere – stor national netværks arrangør – har netop valgt at trække sine aktiviteter ud af Holstebro. Dette er blandt andet da mange virksomheder er startet op med disse vækstpakker, uden nogensinde at komme videre og drive en innovativ forretning. Da vi selv har fået vækstpakken, kan vi ikke under normale forhold, tilbyde vores kunder vækstpakker – og vores kunder fortæller os at de direkte bliver anbefalet IKKE at bruge os, pga. denne besværlighed med vækstpakkerne.

 

Så svært er det ikke at få en vækstpakke med os som rådgiver, det er bare en smule mere besværligt. Det fik vi intet at vide om under vores tilmelding til vækstpakken. Men det skal ikke stoppe nogle i at drive forretning. Specielt ikke os!

 

Kontorfællesskaberne

Vi har boet i forskellige kontorfællesskaber, under løfte om et godt fællesskab, samarbejde og netværk. Her oplever vi desværre igen en kamp mod de ikke etablerede, fra de netop etableret i lokal området.

 

Vi har desværre også oplevet at det kan være svært at gennemskue den lovede innovation, mange regninger, kreditnotaer og rykkere for at nå til de rigtige regninger, samt bytteaftaler der ikke blev overholdt.

 

Senest var vores salgs ansvarlige på besøg i en af de tidligere fællesskaber hvor han venligt fortalte at der var god reklame i at tilbyde at man kunne lade sin el-bil mens man var til møde der. Selvfølgelig kunne man hvis man ville, tage betaling for dette. Svaret? “Man er da også en kæmpe idiot hvis man vælger at købe en el-bil”

 

Det er ikke just innovativt, og måske med til at flere vælger storbyer frem for at blive i Holstebro. Det er meget ærgerligt, for Holstebro har faktisk meget at byde! Desværre er der bare nogle gamle uvidende og kedelige personligheder, der spænder ben for det.

 

Netværkene

Vi er ret hurtigt blevet tilbudt at deltage i netværk. Netværk der kun går ud på at sælge dyrt og meget – det er mod hele vores tankegang – og vi meldte hurtigt ud at vi ikke ville være med på de primisser, og til den pris.

 

Senere har vi hørt at det var en god ide fra en del af vores trofaste kunder, der dagligt kalder deltageren i netværks møderne for “gribbene”.

 

Nogle af de mennesker vi har mødt til disse netværk har da også udnyttet at vi ville hjælpe dem: Hjemmesider er bestilt og aldrig betalt, opgaver er blevet løst med rådgivning under løfte om at der var et samarbejde, men blev kun bestilt for at malke vores viden.

 

Hvad har det så givet os?

Vores ide med firmaet har altid været at vi ville være anderledes. Mange af de ting vi skriver herover har sat os bagud, det har kostet os penge og vi har faktisk overvejet om det kunne betale sig at drive virksomhed i denne branche.

 

DET KAN DET

 

For det vi har lært er at vores grund ide var god – rigtig god – vi ville ikke ringe ud for at kapre kunder, vi ville ikke lave noget vi ikke kunne stå inde for og vi ville kunne møde vores kunder lørdag aften uden at gemme os. Det kan vi og det er sjovt at gå på arbejde. Mange af vores kunder ser vi faktisk som venner.

 

Der er jo altid nogle man ikke kan blive enige med, og det har gjort os skarpere. Selvfølgelig er vi hele tiden i udvikling og lærer at lave federe produkter, men vi er især blevet skarpere på aftalerne. Vi sender nu en halvlang kontrakt, ikke fordi vi syntes det er sjovt, men fordi det er nødvendigt – desværre. Men når nu den er der, er det ikke så slemt at det ikke er godt for noget, for nu er vi og kunden aldrig i tvivl om hvad der er aftalt, og vi skal ikke finde en gammel mail hvor en sagde sit og en anden sagde noget andet!

 

Vi siger ikke at vi aldrig laver fejl, for det gør alle! – “dem der ikke laver fejl, laver ikke noget.” Citat: Flemming Jensin

 

Konklusionen

Så vores råd til dig er at når I handler lokalt (og på nettet) så husk at have både hjertet og hoved med når du handler. Og hvis noget virker for godt til at være sandt, ja så er det som regel tilfældet!

 

Ja selvom vi er meget kede af denne konklusion, så kan der ikke siges ret meget mere, end at de jyske såvel større som småbyer, skal tage sig sammen. Ganske enkelt!

 

Vi er klar over at dette indlæg kan støde nogle, men vi har brug for at fortælle vores medmennesker og kunder, at de skal passe på. Der er så mange derude der kun tænker på sig selv, og bare vil tjene penge til sit eget paradis. Det kan være virkelig svært for den enkelte forbruger at gennemskue alt dette.

 

Vi har været i gamet i mange år – og ved mere om hvad der sker – og hvornår det sker, og vi vil med glæde være din faste partner til at rådgive dig omkring IT og webløsninger, men ikke på præmisser du ikke kan gennemskue.

 

Godt nytår og velkommen til 2017

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Facebook

Syntes godt om vores Facebook profil, hvor vi forsøger at holde tonen uformel og prioriterer en personlig kontakt.

Vi laver opdateringer fra Facebook ang.:
  • Spændende tiltag
  • Vores referencer
  • Ændringer i virksomheden

Syntes godt om:

LinkedIN

Skab forbindelse til vores LinkedIN profil. Her kommer vi med gode råd til vores netværk, kunder og samarbejdspartnere.

På vores LinkedIN profil finder du:
  • Vores rekrutteringer
  • Netværks møder & kurser
  • Gode råd

Skab forbindelse:

Google

Følg med på Google+ hvor vi går i dybden med de tekniske begreber, og om vores viden indenfor søgemaskineoptimering.

Vores Google+ side indeholder:
  • Teknisk viden indenfor SEO
  • Markedsførings tips
  • Billeder og andet

Lav en cirkel:
SurfSmart.dk laves om!

Vi er undervejs med en ny side, med nye tiltag samt nye produkter.

Vi har forsømt vores eget for at fokusere 100% på kunderne!